KIES VOOR MIJ!

KIES (Kinderen In Een Scheiding)

Zowel tijdens als na de scheiding is het mogelijk om KIES-individueel (KIES voor mij!) te volgen.

Als ouders aan het scheiden zijn, brengt dat ook voor het kind vele emoties en veranderingen met zich mee. Juist omdat kinderen heel loyaal zijn naar hun beide ouders toe zullen zij niet alles aan hen vertellen. Ze stellen het geluk van hun ouders voorop en cijferen zichzelf vaak weg.

Kinderen hebben niet voor een scheiding gekozen, echter zij moeten wel een manier vinden om met alle emoties en veranderingen om te gaan. KIES-individueel kan het kind hierbij helpen.

Tijdens de begeleiding wordt op een speelse wijze met het kind gesproken over de scheiding,  zijn gevoelens daarbij, de veranderingen, communicatie met zijn ouders, nieuwe partners, stiefbroers/-zussen enzovoorts

 

KIES is er ook voor kinderen waarvan de ouders al langer gescheiden zijn.

Kinderen zijn bij Bijzonder & Wijs de baas, dat wil zeggen dat ze vertellen wat ze willen vertellen.

Bijzonder & Wijs heeft geheimhoudingsplicht. Alleen met toestemming van het kind mag Bijzonder & Wijs met ouders in gesprek gaan en door geven wat het kind gedeeld heeft. Kinderen ervaren de begeleiding als zeer prettig. Ze voelen zich veilig om alles te delen. Zij staan voorop. Of zoals een kind ooit zei; “Als ik bij Bijzonder & Wijs ben geweest dan is mijn hoofd weer wat leger en ben ik vrolijker”.

KIES Individueel (KIES voor mij!) bestaat uit:

  • een gesprek met beide ouders of een gesprek met vader en een gesprek met moeder, zonder het kind.
  • 4 begeleidingen van het kind van 45 min/1 uur afhankelijk van de leeftijd van het kind.
  • een evaluatiegesprek met beide ouders waarbij gesproken wordt over wat het kind heeft gedeeld en waarbij tips/adviezen gegeven zullen worden die indien gewenst gebruikt kunnen worden voor het ouderschapsplan.