Het lijntje

Dochterlief is aan de andere kant van de wereld, Nieuw Zeeland.
En mijn 3 zoons zijn met hun vader op wintersport.
Alle 4 hebben ze het super naar hun zin.
Ik ben blij voor ze. Maar ik mis ze ook.
Want ook al zijn ze inmiddels volwassen (en wonen ze niet meer thuis), dat lijntje is er altijd. 🧡

Een van de moeilijkste dingen na een scheiding is het missen van je kinderen.
Want ook al zou je ze het liefst elke dag willen zien, dat is niet mogelijk.
Kinderen willen bij hun papa èn bij hun mama zijn.
Verstandelijk weet je wel dat dit een consequentie van de scheiding is, maar het kan heel onnatuurlijk voelen om je kinderen bijvoorbeeld elke week een paar dagen niet te zien.

Vaak is er tijdens een scheiding strijd over de omgangsregeling.
Moeder vindt dat de kinderen meer bij haar moeten zijn bijvoorbeeld omdat ze minder werkt en goed voor ze kan zorgen. Echter wil vader er ook voor de kinderen zijn, vindt hij dat hij ook goed voor de kinderen kan zorgen (al is dat op een andere manier dan moeder dat doet) en wil hij evt zijn werk er op aan passen. (of BSO regelen).
Ik durf inmiddels wel te zeggen dat moeders (ja ik ook) meer moeite hebben met het loslaten (= de kinderen naar vader laten gaan) van de kinderen dan vaders.
Besef, dat ook al zijn de kinderen soms niet bij jou, het lijntje is er altijd.

Steeds vaker vragen ouders mij om met hun kind in gesprek te gaan. Over hoe hij zich voelt, over wat hij denkt en hij de toekomst ziet.
Middels begeleiding geef je je kind een stem bij de scheiding. Kinderen ervaren mijn begeleiding als heel prettig en voelen zich veilig om zich te uiten.

Mijn advies aan jou:
Als de kinderen bij jou zijn, richt je dan op je eigen thuis met hen samen. Zorg voor een fijn, warm, veilig nest. Heb plezier samen. Maak herinneringen. En nee dit hoeft niet de Efteling of Toverland te zijn, samen iets lekkers bakken of naar een film kijken met een bakje chips is ook fijn.
En als de kinderen bij de andere ouder zijn, neem dan ook tijd voor jezelf. Ga met een vriend of vriendin wandelen of uit. Kruip op de bank en lees dat mooie boek. Maak je huis gezellig (en ja, dat kan ook simpel, bijv met de kringloop, als je dat wil).

Want als jij goed voor jezelf zorgt, zien de kinderen een blije papa/mama. En dat is wat zij jou toe wensen èn nodig hebben.

Ps En dan krijg ik zo’n foto van mijn dochter.
Ik geniet zó met haar mee. 🧡