De leeuwin

Als ik de tandartsstoel uitstap (2 kronen rijker) neem ik de kans om toch nog even wat te vragen. Mijn jongste zoon is onlangs ook hier geweest en heeft te horen gekregen dat er 4 verstandskiezen moeten worden getrokken. Twee van de 4 liggen dwars. Omdat onze tandarts ook implantoloog is hoeft jongste niet naar de kaakchirurg. Ik wil meer weten over de ingreep en vraag om uitleg.

De tandarts laat mij de foto’s van het gebit van jongste zien en ik zie inderdaad 2 kiezen “plat” liggen. Hij vertelt me stap voor stap wat hij gaat doen. Nou vind ik zelf een tandartsbezoek al een crime (klein trauma van vroeger), maar als ik zie wat jongste zal moeten ondergaan krijg ik pijn in mijn buik.

Jongste geen kleintje meer (ook al noem ik hem zo nog vaak ondanks zijn lengte van 2 meter), hij is al 20 jaar en over een maanden zal hij het huis verlaten. Maar het feit dat hij pijn zal lijden, doet iets met mij.

Alle 4 mijn kinderen zijn volwassen en leiden hun eigen leven. Maar oh wee als er iets mis gaat. Als er een ziekte of pijn is of als iemand hen iets aan doet, dan voel ik de leeuwin in me omhoog komen. Omdat mijn kinderen daar niet altijd “blij” mee zijn en ze zich uiteindelijk wel redden, probeer ik de leeuwin wat meer in haar hok te laten, maar zoals vandaag, dan is ze er toch weer.

Ook bij een scheiding wil je je kind beschermen. Je wilt hem behoeden voor alle kwaad. En er voor zorgen dat jullie keuze om te gaan scheiden hem zo min mogelijk “deuken” bezorgd. Daar doe je alles voor.

Maar hoe doe je dat? Wat heeft jouw kind nodig? Wat zijn de do’s en don’ts? Herken je de leeuwin? (Mag natuurlijk ook een leeuw zijn ..) En wil je meer weten over wat jij voor je kind kan doen? Mail naar info@bijzonderenwijs.nl