Aandacht

Het was lang geleden dat we bij onze vrienden zijn geweest. Ik verheug me al een week op ons bezoek aan hen. Nadat we de tuin hebben bewonderd loop ik weer naar binnen om te kijken wat daar is veranderd. Mijn vriendin verandert de inrichting met regelmaat en heeft een neus voor de mooiste spullen die ze in vele Kringloopwinkels vindt.

Dan zie ik een IXXI aan de muur. Ik zie de afbeelding van Banksy waarbij een meisje een ballon in de vorm van een hart los laat. Ik ken de afbeelding en vind ‘m heel mooi. De (nieuwe, nou ja nieuw, hij is al ruim 10 jaar in het leven van mijn vriendin) partner van mijn vriendin komt erbij staan. “Die heb ik gekregen van haar ex-partner”, zegt hij. “Van Jaap”, vraag ik verbaasd? “Ja, van Jaap. Omdat ik ruim 10 jaar voor zijn 3 kinderen zorg. Een kado, omdat hij me dankbaar is”.

Ik staar naar de IXXI en voel de tranen in mijn ogen. Wat ontzettend bijzonder! Dat haar ex-partner zo’n mooi cadeau geeft aan haar nieuwe liefde. Dit zijn dingen die me raken. Ook omdat ik de laatste jaren in mijn werk vele heftige scheidingen zie waarbij men elkaar niets meer gunt. En zeker niet de nieuwe partner.

Hoe mooi zou het zijn als we meer aandacht hebben voor de nieuwe partners en wat zij allemaal voor onze kinderen doen. En dat kan ook zonder een (duur) kado. Een brief, een bloemetje, zelfs een app kan al zoveel betekenen.

(afbeelding is van website IXXI)