IK WIL JE GRAAG WAT ZEGGEN

Elk kind is bijzonder.
Jij bent bijzonder.

Bijzonder om wie je bent, wat je zegt, wat je doet. Elk kind is wijs. Jij bent wijs. Jij weet zelf het allerbeste  wat je denkt, wat je voelt en wat je wilt. Grote mensen zorgen voor jou en nemen ook beslissingen voor jou.  Omdat zij denken te weten wat voor jou het beste is. Dat doen ze uit liefde voor jou.  Omdat ze héél veel van jou houden.

Maar die grote mensen vergeten dat jij, ook al ben je nog heel jong, ook al heel veel weet. En dat het voor jou heel fijn is als ze naar jou luisteren en jou vragen stellen. Soms voel je je bijzonder of anders omdat je ouders gaan scheiden of al gescheiden zijn. Bij Bijzonder & Wijs mag je zijn wie je bent. JIJ staat bij Bijzonder & Wijs voorop. Niet jouw ouders zijn het allerbelangrijkste, nee, dat ben JIJ!

Leren kiezen voor jezelf.

Je ouders gaan scheiden. Je ziet boosheid en verdriet bij je vader en moeder. Misschien zijn ze meer prikkelbaar en snel geïrriteerd. Of zijn ze moe omdat ze zoveel moeten gaan regelen voor de toekomst.

 

En jij? Wat betekent die scheiding voor jou? Hoe voel jij je? Boos? Verdrietig? Bang? Bezorgd? Blij? Kun je er met je ouders over praten? Of wil je hen niet lastig vallen met jouw vragen en wensen?

 

Jij hebt als kind het recht om te zeggen wat je denkt, wat je voelt, wat je wilt en waar je last van hebt. Ook als dat voor jouw ouders niet altijd fijn is

Ja, das makkelijk gezegd, maar hoe doe je dat? Wat zeg je dan? En wanneer praat je dan met je ouders? Bijzonder & Wijs begrijpt dat het moeilijk is om met je ouders te praten, vooral als je ziet dat ze zoveel aan hun hoofd hebben. Ik kan je daarbij helpen. 

 

Want hoe zeg je tegen je ouders dat je buikpijn krijgt als ze weer ruzie maken en naar elkaar schreeuwen?
Of hoe zeg je dat je na de scheiding je vader met regelmaat wilt blijven zien?
Of hoe zeg je dat je verdrietig bent en de scheiding niet begrijpt?

MIJN PRAKTIJK

Een plek voor
groot en klein

Jij mag zijn
wie je bent

Hier hoef je je niet anders voor te doen. Jij mag gewoon JIJ zijn.

Jij bent bij
mij de baas

Dat wil zeggen dat jij mij vertelt wat je wilt vertellen. Je hoeft niet bang te zijn dat ik hele moeilijke vragen gaan stellen. Je mag gerust zeggen; Ik weet het niet. Ik ben er om jou te helpen.

Alles is goed & alles is welkom

Samen gaan we aan de slag. We praten (en spelen) over de scheiding, de gevolgen, alle veranderingen, jouw gevoelens en nog veel meer. Je mag boos zijn, mopperen, huilen, lachen, klagen. Alles is goed.

Ik begrijp dat het moeilijk is

Bijzonder & Wijs begrijpt dat een scheiding veel pijn kan doen en dat je, zelfs jaren later, nog moeite kunt hebben van de scheiding van je ouders.

Je bent veilig
om te delen

Bijzonder & Wijs mag zonder jouw toestemming niets met je ouders delen. Dat betekent dat alles wat jij met mij bespreekt niet wordt doorgegeven aan je ouders. Dit doe ik pas als jij dat goed vindt.

VOOR JONGEREN

Ook als je ouder bent dan 13 jaar,

Een scheiding is een heftige gebeurtenis ook als je ouder bent dan 13 jaar. Vaak denken ouders dat je “groot en verstandig” genoeg bent om te weten wat er gebeurt en verwachten ze van je dat je je aanpast en het leven weer verder gaat. Tja, zo eenvoudig is het niet.  

Het feit dat het oude gezin ophoudt met bestaan, je in 2 huizen gaat wonen, soms zelfs van school moet veranderen en later ook nog moet wennen aan een nieuwe partner van je vader en/of moeder is een zware klus. Je ouders hebben voor de scheiding gekozen, jij niet. Toch zul je er mee moeten dealen, er een weg in moeten zien te vinden.

Bijzonder & Wijs is een plek waar jij mag zijn wie je bent. Jij staat voorop. Niet jouw ouders, maar jij. Jij bent het allerbelangrijkste! Je mag mij vertellen wat jij kwijt wilt, alles blijft onder ons. Zonder jouw toestemming mag ik niets met jouw ouders delen. Dus je mag bij mij klagen, mopperen, schelden, huilen, lachen enz, Niets is raar, alles mag.

 

Jongeren ervaren Bijzonder & Wijs als een veilige haven waar ze al hun gedachten en gevoelens kunnen delen. Een plek waar ik samen met jou zoek naar mogelijkheden om jouw problemen op te lossen.

EVEN LUISTEREN

Ervaringen van andere jongeren:

"Bij Bijzonder & Wijs kon ik alles vertellen, dat zorgde ervoor dat ik me beter voelde"
"Het contact met mijn vader is beter geworden, we kunnen weer met elkaar praten en plezier hebben"
"Mijn ouders nemen nu meer de tijd voor mij en luisteren naar wat ik te zeggen heb"
"Ik heb geleerd dat ik het allerbelangrijkste ben en niet voor mijn ouders hoef te zorgen"
"Bij Bijzonder & Wijs kon ik alles vertellen, dat zorgde ervoor dat ik me beter voelde"
"Het contact met mijn vader is beter geworden, we kunnen weer met elkaar praten en plezier hebben"
"Mijn ouders nemen nu meer de tijd voor mij en luisteren naar wat ik te zeggen heb"
"Ik heb geleerd dat ik het allerbelangrijkste ben en niet voor mijn ouders hoef te zorgen"
Vorige
Volgende

Hoe nu verder?

Waarschijnlijk zit je nu vol met vragen. Logisch. Je bent hier niet voor niks. Stel je vragen aan me via het formulier op de contactpagina en dan neem ik graag contact met je op.