Wie ben ik

Ik ben Yvonne Verhoeven
Psychosociaal Therapeut. Daarnaast ben ik KIES-coach, Stiefplan-coach en Energetisch Systeemtherapeut.
Vanaf het moment dat ik als 20 jarige koos voor de HBO-opleiding Jeugdwelzijnswerk wilde ik met kinderen werken. En dat heb ik jarenlang gedaan. Met slechthorende/dove kinderen, kinderen met een spraak- en/of taalstoornis, kinderen met autisme, kinderen met een verstandelijke beperking, kinderen met verstandelijk beperkte ouders, kinderen met ADHD en kinderen met een OTS (jeugdbeschermingsmaatregel). Telkens weer kwam ik in aanraking met scheidingen, vechtscheidingen, ruziënde ouders en advocaten. Er was geen of nauwelijks aandacht voor de kinderen.  Zij moesten maar met alles zien te dealen, ongeacht hun leeftijd en mogelijkheden. Kinderen doen altijd hun uiterste best voor hun ouders, maar vaak wordt dat niet zo gezien.

Ruim 15 jaar geleden kwam het moment dat ik zelf te maken kreeg met een scheiding.  Alle gevoelens die daarbij kwamen heb ik ervaren. Verdriet, boosheid, onmacht, schuld, onzekerheid en nog veel meer. Ondanks mijn pedagogische achtergrond bleek het moeilijk te zijn om onze 4 kinderen in dit proces te begeleiden. Niet raar, omdat zij loyaal waren naar zowel mij als hun vader en dus niet alles vertelden. Met behulp van een therapeute waar de kinderen hun verhaal konden doen lukte het om problemen te begrijpen en op te lossen.
Tegelijkertijd koos ik er zelf voor om met mezelf aan de slag te gaan. Niet altijd gemakkelijk, soms heel pijnlijk, maar zó leerzaam. En eenmaal die weg in geslagen wilde ik meer. Ik ben opleidingen gaan volgen gericht op persoonlijke groei/bewustzijn. In eerste instantie voor mezelf, maar uiteraard gebruik ik veel hiervan ook binnen mijn werk.

Een paar jaar na de scheiding ben ik gaan samenwonen met mijn nieuwe partner en zijn 3 kinderen. En heb ik mogen ervaren wat stiefouderschap inhoudt en hoe het is om met elkaar in een samengesteld gezin te leven.
Al deze levenservaringen, naast het volgen van vele opleidingen/trainingen hebben ervoor gezorgd dat ik met veel passie en plezier anderen, zowel kinderen als ouders, op professionele wijze kan begeleiden tijdens en na een scheiding.

Cliënten geven aan dat ik een groot inlevingsvermogen heb, warmte en gezelligheid uitstraal, kinderen voorop zet, vertrouwen geef, altijd van het positieve uitga,  goed kan luisteren, sterk ben in het visueel maken en verduidelijken van problemen, goed ben in bemiddelen en altijd een weg probeer te vinden om tot een oplossing/verbetering te komen.

Voor mij heeft altijd voorop gestaan dat elk kind mag zijn wie hij is.
Elk kind is Bijzonder.
Elk kind is Wijs.
Elk kind verdient het om zo onbelemmerd mogelijk op te kunnen groeien. Veiligheid, vertrouwen, liefde, warmte, gezelligheid, aandacht, structuur zijn daarbij nodig.