Wie ben ik

Ik ben Yvonne Verhoeven, sinds 13 jaar werkzaam als Psychosociaal Therapeut in mijn praktijk Bijzonder & Wijs.
Als heel jong meisje wilde ik non worden. Want dan kon ik de arme kindjes in Afrika gaan helpen.
Ik werd geen non maar koos als 20 jarige voor de HBO-opleiding Jeugdwelzijnswerk. Ik wilde met kinderen werken. En dat heb ik jarenlang gedaan.
In mijn werk kwam ik vaak in aanraking met scheidingen, vechtscheidingen, ruziënde ouders en advocaten. Er was geen of nauwelijks aandacht voor de kinderen.  Zij moesten maar met alles zien te dealen, ongeacht hun leeftijd en mogelijkheden. 

Ruim 16 jaar geleden kwam het moment dat ik zelf te maken kreeg met een scheiding.  Alle gevoelens die daarbij kwamen heb ik ervaren. Verdriet, boosheid, onmacht, schuld, onzekerheid en nog veel meer. Ondanks mijn pedagogische achtergrond bleek het moeilijk te zijn om onze 4 kinderen in dit proces te begeleiden. Niet raar, omdat zij loyaal waren naar zowel mij als hun vader en dus niet alles vertelden. Met behulp van een therapeute waar de kinderen hun verhaal konden doen lukte het om problemen te begrijpen en op te lossen.
Een paar jaar na de scheiding ben ik gaan samenwonen met mijn nieuwe partner en zijn 3 kinderen. En heb ik mogen ervaren wat stiefouderschap inhoudt en hoe leuk en soms complex het is om met elkaar in een samengesteld gezin te leven.

Na de scheiding koos ik er voor om met mezelf aan de slag te gaan. Niet altijd gemakkelijk, soms heel pijnlijk, maar zó leerzaam. En eenmaal die weg in geslagen wilde ik meer. Ik ben opleidingen gaan volgen gericht op persoonlijke groei/bewustzijn. In eerste instantie voor mezelf, maar uiteraard gebruik ik dit ook binnen mijn werk.
Ik ben er van overtuigd dat als wij blijven leren, ontdekken en groeien, we onze kinderen kunnen voorleven.
Nieuwsgierig zijn naar jezelf, naar wat je voelt en doet, geeft inzichten in wie jij echt bent. En wie jij dus ook mag zijn.

Mijn droom om ooit een eigen plekje in Zeeland te hebben is 2 jaar geleden uitgekomen. Inmiddels woon ik samen met mijn partner en hond Saar parttime in Zeeland. Dit betekent dat ik zowel in Eindhoven als Zeeland werk.

Cliënten geven aan dat ik een groot inlevingsvermogen heb, warmte en veiligheid uitstraal, kinderen voorop zet, vertrouwen geef, altijd van het positieve uitga,  goed kan luisteren, sterk ben in het visueel maken en verduidelijken van problemen, goed ben in bemiddelen en altijd een weg probeer te vinden om tot een oplossing/verbetering te komen.

Bijzonder & Wijs, dat ben jij!